Fio

V posledních letech je Fio zcela určitě jednou z nejznámějších bank na našem trhu. A to z toho důvodu, že je spjata s nabídkou bezplatných bankovních účtů. Ten, který je určený pro běžné obyvatele, nese název Osobní účet a je určený pro každou fyzickou osobu. Všechny základní služby, které nabízí, jsou zcela zdarma – tedy bez paušálních poplatků, tak i poplatků za jednotlivé položky, nebo také příkazy. Navíc je možné ho otevřít nejenom v tuzemské měně, ale i dalších čtrnácti světových měnách.

Co vše je zdarma?

Je to nejenom vedení účtu, ale stejně tak i tuzemské platby, stejně jako platby SIPO, nebo také trvalé příkazy. Stejně tak jsou bezplatné i platby v EUR, a to v rámci České a Slovenské republiky. Bezplatné jsou též služby na pobočce, a to pokud majitel účtu vkládá nebo vybírá peníze přímo na přepážce. Zvolit si lze také vlastní číslo účtu, nebo bezplatně vybírat v bankomatech FIO. Tak to lze realizovat až 10 výběrů měsíčně. Pokud navíc aktivně využíváte svou platební kartu, je možné realizovat dalších 5 bezplatných výběrů v rámci jiných bankomatů na našem území.

Platební karty i online správa

V rámci vašeho bankovního účtu vám samozřejmě Fio banka dá také platební kartu. Konkrétně lze ke každému účtu získat až 2 platební karty, a to typu MasterCard Debit PayPass. S nimi samozřejmě můžete vybírat v bankomatech, platit online, ale i v obchodech – a to i bezkontaktně. K dispozici je také možnost získat platební kartu i pro další osobu – třeba partnera nebo partnerku. Součástí služeb je také přehledný internetbanking, stejně jako mobilní aplikace.

Zatím bez úroků

Co je hlavním negativem běžného účtu, to je fakt, že je aktuálně a tedy nenabídne žádné finanční zhodnocení vašich prostředků. To však banka kompenzuje možností založit si i spořicí účet a jednoduše tak přesouvat finanční prostředky nejenom v rámci internetbankingu.

Cena
zdarma
Pobočky
Internetbanking ano
Poboček 76
Jednorázový příkaz 0 Kč
Výběr z bankomatu 10x Fio, 5x ostatní zdarma
Převod v rámci banky 0 Kč
Poplatky
Úrok na účtu 0%
Platební karta 2x MasterCard Debit PayPass
Vedení účtu 0 Kč
Pravidelné platby 0 Kč
Výběr z bank. v cizině 0,50 % + 80 Kč

TOPlist
TOPlist